Rozvrhování v systémech s jedním i více procesory - Černý, Jan; Pelikán, Jan, 1943-; Zouhar, Jan, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce se zabývá rozvrhováním v systémech s jedním i více procesory. Jsou zde uvedeny jednotlivé typy úloh, se kterými se můžeme v rozvrhování setkat. Na počátku jsou uvedeny základní pojmy rozvrhování produkce. Druhou kapitolou je flowshop problém s jeho historií a předpoklady pro flowshop problém. V následující kapitole je uvedena modifikace flowshop problému a tím je hybridní flowshop, který se dělí podle flexibility na hybridní flowshop s flexibilitou ve výrobě a s flexibilitou v pracovním postupu. Další kapitolou jsou úlohy typu open shop, které mají jisté odlišnosti oproti již zmíněným typům. Poslední kapitolou je job shop, ve kterém je uvedeno grafické řešení pro dva procesory a stručný popis algoritmu Shifting bottleneck.
Vedoucí práce: Jan Pelikán
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses