Druhý demografický přechod v zrcadle časových řad - Nosková, Barbora (2010)
Cílem diplomové práce je shrnout a rozšířit poznatky o druhém demografickém přechodu v Ceské republice. Ukázat ekonomické a sociologické zmeny, které dobu po pocátku druhého demografického přechodu provázely, ukázat vývoj jednotlivých demografických ukazatelu a za pomoci metodologie časových rad odhadnout vhodné modely časových řad jednotlivých demografických ukazatelů před počátkem druhého demografického přechodu a po jeho nástupu. Vybrané demografické ukazatele jsou odhadnuty na základě vývoje demografických casových rad ve Švédsku.