Druhý demografický přechod v zrcadle časových řad - Nosková, Barbora; Arltová, Markéta, 1970-; Langhamrová, Jitka, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem diplomové práce je shrnout a rozšířit poznatky o druhém demografickém přechodu v Ceské republice. Ukázat ekonomické a sociologické zmeny, které dobu po pocátku druhého demografického přechodu provázely, ukázat vývoj jednotlivých demografických ukazatelu a za pomoci metodologie časových rad odhadnout vhodné modely časových řad jednotlivých demografických ukazatelů před počátkem druhého demografického přechodu a po jeho nástupu. Vybrané demografické ukazatele jsou odhadnuty na základě vývoje demografických casových rad ve Švédsku.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; Švédsko; diplomové práce; Sweden; master's theses