Strategická analýza podniku - Knapová, Jitka; Kovář, František, 1940-; Březina, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Cílem diplomové práce bylo vypracovat strategickou analýzu ve zvolené firmě. Celá práce je rozdělena do dvou hlavních částí, a to do části teoreticko-metodologické a praktické. Teoretická část se zabývá charakteristikou základních pojmů strategického řízení, strategií, vizí, externí a interní analýzou a SWOT analýzou. Teoretická východiska jsou v praktické části aplikována na zvolenou firmu. Na závěr je uvedeno doporučení.
Vedoucí práce: František Kovář
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: strategický management; management [obor dipl. práce]; PEST analýza; SWOT analýza; Porterův model 5 sil; diplomové práce; strategic planning; master's theses