Techniky převzetí a úprava převzetí v českém právním řádu - Poborský, František; Buus, Tomáš, 1977-; Svačina, Pavel, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou technik převzetí a úpravy převzetí v českém právním řádu. Obsahem teoretické části práce jsou nejprve pojmy a obecné poznatky z oblasti převzetí, přičemž v hlavní části jsou analyzovány nejběžnější techniky užívané při převzetí (veřejná nabídka, dvoufázová nabídka, poziční akvizice, medvědí objetí, boj o zastoupení, leveraged buyout, manažerský výkup). Pozornost je věnována především mechanismům, kterými se jednotlivé techniky provádějí. V práci jsou také reflektovány odborné debaty, které v souvislosti s jednotlivými technikami převzetí vede akademická obec. V druhé části diplomové práce jsou analyzovány zákony, které upravují převzetí v českém právním řádu. Součástí je také syntéza teoretických poznatků o technikách převzetí a úpravy českých zákonů, čímž jsou naznačeny možnosti užití technik v České republice.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses