Řízení pohledávek firmy BAK, a.s. - Pilař, Tomáš, 1985- (2008)
Diplomová práce se zabývá řízením pohledávek ve společnosti BAK, a. s. V teoretické části jsou charakterizovány pohledávky z pohledu právního, účetního a daňového. Dále je popsáno řízení pohledávek, přičemž tento popis vychází z jednotlivých prvků řízení pohledávek, tj. analýza odběratelů, stanovení obchodních podmínek, vymáhání pohledávek a v neposlední řadě sledování stavu a vývoje pohledávek. Jádrem této práce je popis konkrétního systému řízení pohledávek ve společnosti BAK, a. s., který je rozdělen do dvou stěžejních dimenzí, a to prevenci a vymáhání. V závěru praktické části je analyzován stav a struktura pohledávek za roky 2007 až 2009 za pomoci poměrových ukazatelů.