Techniky převzetí a úprava převzetí v českém právním řádu - Pecháčková, Martina; Buus, Tomáš, 1977-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se zabývá jednotlivými technikami převzetí, a to jednak obecně a jednak v kontextu českého právního řádu, při zohlednění komunitárních právních předpisů. Pozornost je věnována zejména nabídkám převzetí, veřejnému návrhu smlouvy na koupi či směnu účastnických cenných papírů, squeeze-outu, sell-outu, prodeji podniku, fúzím a převodu jmění na společníka. Cílem je rozbor dané problematiky jak z ekonomického, tak z právního hlediska, včetně zohlednění daňových a účetních aspektů. Součástí práce je rovněž analýza vhodnosti použití jednotlivých technik převzetí pro různé typy investorů, resp. s ohledem na cíle a záměry převzetím sledované.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses