Řešení daňové a právní struktury skupiny Tescoma - Hasoňová, Martina (2009)
Diplomová práce se zabývá právní úpravou koncernového práva v České republice a s ní související problematikou daňové optimalizace koncernu podnikajícího v mezinárodním prostředí. Prvním cílem diplomové práce je zmapování ovládacích a řídících vztahů a z nich plynoucích povinností ve skupině Tescoma. Druhým cílem je prozkoumání skupiny Tescoma z pohledu daňové optimalizace a porovnání výhod a nevýhod možných změn ve struktuře skupiny.