Příčiny a důsledky krizí na kapitálových trzích - Ešner, Jan (2007)
Ve své práci jsem se rozhodl zaměřit na průběh současné krize a prozkoumat příčiny vzniku jednotlivých krizí. V první části práce se zaměřím na teoretický pohled na krizi. V další části popíši průběh některé z minulých krizí se zvláštním přihlédnutím k hospodářské depresi třicátých let. Následující část je věnována podrobnému zkoumání zářijových dní roku 2008 a následkům, které tato událost zapříčinila. V neposlední řadě je brán zřetel na funkci Mezinárodního měnového fondu. Závěrem prozkoumám hlavní světové burzovní indexy, porovnám jednotlivá data a vyvodím z nich závěry. Jako doplněk v diplomové práci slouží úvaha o možném dalším vývoji nejen v reálné ekonomice, ale i na finančních trzích.