Příčiny a důsledky krizí na kapitálových trzích - Ešner, Jan; Dvořák, Pavel, 1948-; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Ve své práci jsem se rozhodl zaměřit na průběh současné krize a prozkoumat příčiny vzniku jednotlivých krizí. V první části práce se zaměřím na teoretický pohled na krizi. V další části popíši průběh některé z minulých krizí se zvláštním přihlédnutím k hospodářské depresi třicátých let. Následující část je věnována podrobnému zkoumání zářijových dní roku 2008 a následkům, které tato událost zapříčinila. V neposlední řadě je brán zřetel na funkci Mezinárodního měnového fondu. Závěrem prozkoumám hlavní světové burzovní indexy, porovnám jednotlivá data a vyvodím z nich závěry. Jako doplněk v diplomové práci slouží úvaha o možném dalším vývoji nejen v reálné ekonomice, ale i na finančních trzích.
Vedoucí práce: Pavel Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská krize; finanční trhy; burzovní indexy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; economic crises; financial market; stock price indexes; master's theses