Zhodnocení ekonomického vývoje vybraných rozvojových a transitivních ekonomik - Kylíšková, Michaela (2008)
V mé diplomové práci jsem se zaměřila na ekonomický vývoj Indie a Číny. Cílem práce je srovnat úspěšnost transformace na základě analýzy makroekonomického vývoje. Celápráce je rozdělena do tří částí. V první části uvádím teoretická východiska práce. V druhé části popisuji ekonomický vývoj včetně hlavních ekonomických reforem. Poslední část obsahuje srovnání makroekonomických ukazatelů a celkové hodnocení uplatněných metod transformace.