Činnost regionálních cestovních kanceláří a agentur - Fendrych, David (2009)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a porovnat existenci, činnost a roli cestovních kanceláří a agentur v České republice, které se zabývají příjezdovým a domácím cestovním ruchem v konkrétním regionu. Práce se zaměřuje na region Jižní Čechy, jenž je dále v textu blíže definován. Stěžejní metodou při této analýze je průzkum katalogů a webových stránek cestovních kanceláří a agentur, působících v tomto regionu. Informace o nabízených službách a produktech se dále zkoumají v dílčích analýzách podle jednotlivých hledisek.