Vývojové trendy na trhu cestovního ruchu - Kopecká, Marie (2009)
V práci se věnuji vývojovým trendům na trhu cestovního ruchu. Jedná se o analýzu všech českých velkých cestovních kanceláří a agentur z hlediska počtu majitelů a jejich podílu na jednotlivých subjektech cestovního ruchu. Subjekty je možno porovnávat včetně obratu za poslední 3 roky a dosavadního vývoje. Stěžejním cílem bylo zjistit, kdo jsou majitelé cestovních kanceláří. Zda se jedná o české nebo zahraniční podniky. Zjištěná data sloužila k určení pravděpodobného vývoje na trhu cestovního ruchu a identifikaci současných trendů v této oblasti.