Gender problematika na trhu práce - Štibingerová, Michala (2009)
Tato práce je tvořena teoretickou a praktickou části. Teoretická část bakalářské práce se zaobírá problematikou rovností mužů a žen na trhu práce. Především situacemi na trhu práce, které jsou upravovány legislativou České republiky, OSN a EU. Mezi tyto situace patří přijímání do zaměstnání, odměňování a přístupy k rozhodování. Dále bakalářská práce charakterizuje genderované organizace a organizace genderově integrované. Praktická část zhodnotí názor respondentů na rovnost mužů a žen na trhu práce. Především na podmínky, které jsou na trhu práce pro rovnost mužů a žen vytvořeny, a zda jsou podle respondentů tyto podmínky dodržovány.