Gender problematika na trhu práce - Štibingerová, Michala; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Steinhauserová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Tato práce je tvořena teoretickou a praktickou části. Teoretická část bakalářské práce se zaobírá problematikou rovností mužů a žen na trhu práce. Především situacemi na trhu práce, které jsou upravovány legislativou České republiky, OSN a EU. Mezi tyto situace patří přijímání do zaměstnání, odměňování a přístupy k rozhodování. Dále bakalářská práce charakterizuje genderované organizace a organizace genderově integrované. Praktická část zhodnotí názor respondentů na rovnost mužů a žen na trhu práce. Především na podmínky, které jsou na trhu práce pro rovnost mužů a žen vytvořeny, a zda jsou podle respondentů tyto podmínky dodržovány.
Vedoucí práce: Jaroslava Sedláková
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: trh práce; gender; benchmarking; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; gender; benchmarking (management); bachelor's theses