Analýza vybraných spořících a investičních produktů na finančním trhu v ČR z pohledu domácností - Mošovská, Veronika (2009)
Cílem této práce je popsat jednotlivé financní produkty a vzájemne je porovnat z hlediska zhodnocení. Tyto produkty posoudíme také z pohledu klientu, kterí se vzájemne liší svými povahami pro investování a sporení. Zameríme se na ceské domácnosti a popíšeme si jejich zvyklosti v oblasti financních produktu a budeme zkoumat jejich chování v case ve vztahu k fázím hospodárských cyklu a dalších exogenních promenných. Rovnež si popíšeme fungování financního systému a zameríme se na informacní asymetrii mezi domácnostmi a financními institucemi a dále si ukážeme príklady morálního hazardu, kterých se financní instituce dopouští. V záveru poskytneme doporucení o vhodných produktech pro jednotlivé klienty.