Analýza vybraných spořících a investičních produktů na finančním trhu v ČR z pohledu domácností - Mošovská, Veronika; Janáček, Kamil, 1943-2023; Rybáček, Václav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem této práce je popsat jednotlivé financní produkty a vzájemne je porovnat z hlediska zhodnocení. Tyto produkty posoudíme také z pohledu klientu, kterí se vzájemne liší svými povahami pro investování a sporení. Zameríme se na ceské domácnosti a popíšeme si jejich zvyklosti v oblasti financních produktu a budeme zkoumat jejich chování v case ve vztahu k fázím hospodárských cyklu a dalších exogenních promenných. Rovnež si popíšeme fungování financního systému a zameríme se na informacní asymetrii mezi domácnostmi a financními institucemi a dále si ukážeme príklady morálního hazardu, kterých se financní instituce dopouští. V záveru poskytneme doporucení o vhodných produktech pro jednotlivé klienty.
Vedoucí práce: Kamil Janáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; vklady; stavební spoření; životní pojištění; morální hazard; diplomové práce; bank deposits; saving in building and loan associations; life insurance; moral hazard; master's theses