Ochrana spotrebiteľa v podmienkach EÚ - Kubiš, Tomáš (2009)
Práca analyzuje úroveň ochrany spotrebiteľa v podmienkach Európskej únie so zameraním na legislatívne úpravy poskytovania vybraných služieb cestovného ruchu a ich dodržovanie. Poukazuje na aspekty a normy, ktoré musí brať poskytovateľ služieb v podtaz z dôvodu ochrany spotrebiteľa. Z analýzy vyplýva, že stupeň ochrany spotrebiteľa v cestovnom ruchu je na vysokej úrovni a že v najbližších rokoch možno čakať zlepšenie podmienok podnikania leteckých spoločností, s tým spojené zlepšenie prostredia aj pre spotrebiteľov a ďalší rozvoj tohto odvetvia.