Analýza hlavních faktorů, které mají vliv na ocenění nemovitostí - Skořepová, Štěpánka; Dušek, David, 1973-; Šrytr, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá hlavními faktory, které ovlivňují ocenění nemovitostí. Faktory jsou rozděleny do čtyř základní skupin -- ekonomické faktory, politicko správní faktory, sociálně demografické faktory a fyzikální faktory. Vliv analyzovaných faktorů je aplikován na ocenění dvou bytových jednotek -- bytové jednotky nacházející se v Rychnově nad Kněžnou a bytové jednotky v Praze. Je zjištěna administrativní cena, věcná hodnota, výnosová hodnota a porovnávací hodnota bytových jednotek. Cílem ocenění je analýza faktorů a jejich porovnání, které mají na hodnoty oceňovaných bytových jednotek vliv.
Vedoucí práce: David Dušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses