Aktuální trendy v přístupu USA k regionalismu - Doležal, Martin (2010)
Práce pojednává o současném vývoji obchodní politiky a přístupu USA k regionalismu. Konkrétně se pak soustředí na sféru finanční a hospodářské krize, na nástup nové administrativy B. Obamy a na uzavření Katarského rozvojového kola WTO. Z celkového pohledu se zaměřuje na vliv těchto tří sfér na politiku USA s cílem zodpovědět otázku, zda uvedené tři sféry působí na příklon USA k regionalismu nebo multilateralismu.