Aktuální trendy v přístupu USA k regionalismu - Doležal, Martin; Hnát, Pavel, 1981-; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce pojednává o současném vývoji obchodní politiky a přístupu USA k regionalismu. Konkrétně se pak soustředí na sféru finanční a hospodářské krize, na nástup nové administrativy B. Obamy a na uzavření Katarského rozvojového kola WTO. Z celkového pohledu se zaměřuje na vliv těchto tří sfér na politiku USA s cílem zodpovědět otázku, zda uvedené tři sféry působí na příklon USA k regionalismu nebo multilateralismu.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; regionalismus; hospodářská krize; bakalářské práce; regionalism; economic crises; bachelor's theses