Návrh konkrétního portálu realitní kanceláře - Šíp, Jan; Toman, Prokop, 1942-; Říhová, Zora, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou návrhu webových stránek, konkrétně realitních portálů, a navazuje na závěry diplomové práce Čestmíra Kadlece. Cílem práce je návrh webových stránek realitního portálu dle metodiky vypracované Kadlecem v jeho diplomové práci a následné posouzení případné investice do vývoje a provozu navrženého portálu. Teoretická část se nejprve zabývá pohledem na rozvoj informační společnosti, realitní trh v České republice a jak byl realitní trh rozvojem informační společnosti v minulosti ovlivněn. Následuje pohled na realitní portály v České republice, jejich typologie a výběr realitního portálu pro následnou analýzu. Analýza portálu Sreality.cz se zabývá popisem několika hlavních procesů a dále také službami, které Sreality nabízejí svým uživatelům, a jejich cenou. Praktická část se zabývá návrhem portálu realitních kanceláří dle metodiky Kadlece. Nejprve je zpracován pohled na realitní portál jako systém a poté je postupně popisováno, jak budou v konkrétním případě naplněna kritéria pro "ideální" realitní portál, tak jak je ve své práci uvádí Kadlec. Na závěr práce je provedena kalkulace nákladů potřebných pro vývoj a provoz navrženého portálu. Tyto náklady jsou porovnány s potenciálními příjmy portálu, které vychází z předchozí analýzy cen a služeb portálu Sreality. Výsledkem je doporučení, zda navržený portál zainvestovat.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses