Analýza vztahů v rámci česko-polské a česko-rakouské přeshraniční spolupráce - Holíková, Petra; Horáček, Jiří, 1964-; Vitík, Matyáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce bude zaměřena na porovnání vztahů v rámci česko-polské a česko-rakouské přeshraniční spolupráce. Výzkum názorů na jednotlivé operační programy je založen na dotazníkovém šetření mezi představiteli euroregionů, členy euroregionů a stávajících žadatelů v operačních programech přeshraniční spolupráce. Součástí je i shrnutí projektů předložených v novém programovacím období 2007 - 2013. Kromě porovnání názorů jednotlivých subjektů v rámci spolupráce, se práce orientuje i na obecné srovnání česko-rakouské a česko-polské přeshraniční spolupráce. Součástí tématu je i historie vzniku spolupráce mezi příhraničními regiony v západní Evropě a její rozšíření, podpora zakládání přeshraničních struktur Evropskou unií, počátky spolupráce v České republice a stručná historie jednotlivých pohraničí. Vzhledem k tomu, že se práce zabývá i srovnáním z pohledu euroregionů, část je věnována i jednotlivým euroregionům v České republice.
Vedoucí práce: Jiří Horáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses