Využití teorie grafů v distribuční úloze - Libichová, Tereza; Kuncová, Martina, 1974-; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je seznámit čtenáře se základní historií, definicemi, metodami teorie grafů a ukázat praktické použití vysvětlovaných metod. V první teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy teorie grafů, přičemž jsou některé definice doplněny o grafy. Dále jsou vysvětleny základní typy úloh, jako jsou úlohy optimálních cyklů, minimální kostry a optimální cesty. V druhé části jsou v krátkosti představeny optimalizační systémy, podrobněji je popsaný program Lingo, ve kterém bude zpracovávána praktická část práce. V praktické části aplikujeme vysvětlené optimalizační úlohy na reálný příklad.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; lineární programování; teorie grafů; bakalářské práce; linear programming; graph theory; bachelor's theses