Dopady ekonomické krize na možnosti financování českých podniků - Pavlíček, Daniel (2010)
Diplomová práce se zabývá dopady ekonomické krize na české podniky a na možnosti jejich financování. První část je věnována kategorizaci podniků podle jejich velikosti, uvádí společné znaky a odlišnosti malých a středních podniků a korporátních firem. Shrnuje, jak se tyto podniky podílejí na základních makroekonomických veličinách. Druhá část popisuje, jaké možnosti financování mohou české podniky využívat. Charakterizuje hlavní výhody a nevýhody jednotlivých možností financování. Třetí praktická část je věnována dopadům ekonomické krize, která v ČR vypukla koncem roku 2008, na tuzemské podniky. Hodnotí důsledky krize na jednotlivé možnosti financování podniků s důrazem na bankovní úvěry. Rozvádí následky utlumení ekonomiky z pohledu finančních institucí. Popisuje kroky, které v boji proti krizi učinil stát, naznačuje možnosti dalšího vývoje.