Dopady ekonomické krize na možnosti financování českých podniků - Pavlíček, Daniel; Staňková, Anna, 1951-; Vitík, Matyáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá dopady ekonomické krize na české podniky a na možnosti jejich financování. První část je věnována kategorizaci podniků podle jejich velikosti, uvádí společné znaky a odlišnosti malých a středních podniků a korporátních firem. Shrnuje, jak se tyto podniky podílejí na základních makroekonomických veličinách. Druhá část popisuje, jaké možnosti financování mohou české podniky využívat. Charakterizuje hlavní výhody a nevýhody jednotlivých možností financování. Třetí praktická část je věnována dopadům ekonomické krize, která v ČR vypukla koncem roku 2008, na tuzemské podniky. Hodnotí důsledky krize na jednotlivé možnosti financování podniků s důrazem na bankovní úvěry. Rozvádí následky utlumení ekonomiky z pohledu finančních institucí. Popisuje kroky, které v boji proti krizi učinil stát, naznačuje možnosti dalšího vývoje.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; financování; diplomové práce; financing; master's theses