Spoplatnenie cestnej infraštruktúry na Slovensku - Kačala, Tomáš (2010)
Vo svojej práci sa venujem zavedeniu elektronického mýtneho systému na Slovensku od výberu jeho dodávateľa a prevádzkovateľa, až po jeho fungovanie v praxi. Načrtnem aj spôsob financovania a výstavby cestnej infraštruktúry ako jedného z dôležitých faktorov, ktoré viedli k potrebe spoplatnenia cestnej siete na Slovensku a následne zavedenia mýtneho systému do praxe. Spomeniem aj problémy, škandály a nedostatky, ktoré sa vyskytli pri zavádzaní systému elektronického mýta. Záverom práce sa pokúsim zhodnotiť celý proces z hľadiska prínosu a záväzkov pre spoločnosť a občanov.