Právní úprava běžného a vkladového účtu - Muzikář, Martin (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá právní úpravou běžného účtu a vkladového účtu v České republice. Práce rozebírá zejména vznik, změnu a zánik závazkového vztahu, který vzniká mezi bankou a klientem na základě smlouvy o běžném účtu či smlouvy o vkladovém účtu v režimu obchodního zákoníku. Práce se zabývá především postavením drobného bankovního klienta, který není podnikatelem. Z teoretického hlediska jsou rozebrána vzájemná práva a povinnosti obou smluvních stran v rámci tohoto závazkového vztahu. V praktické části je porovnána nabídka běžných účtů pro studenty u dvou českých bank (Komerční banka a Česká spořitelna) s ohledem na právní podmínky.