Právní úprava běžného a vkladového účtu - Muzikář, Martin; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá právní úpravou běžného účtu a vkladového účtu v České republice. Práce rozebírá zejména vznik, změnu a zánik závazkového vztahu, který vzniká mezi bankou a klientem na základě smlouvy o běžném účtu či smlouvy o vkladovém účtu v režimu obchodního zákoníku. Práce se zabývá především postavením drobného bankovního klienta, který není podnikatelem. Z teoretického hlediska jsou rozebrána vzájemná práva a povinnosti obou smluvních stran v rámci tohoto závazkového vztahu. V praktické části je porovnána nabídka běžných účtů pro studenty u dvou českých bank (Komerční banka a Česká spořitelna) s ohledem na právní podmínky.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses