Kríza na medzinárodných finančných trhoch - Mikitová, Ingrida (2010)
Svojou bakalárskou prácou sa snažím načrtnúť tematiku krízy na medzinárodných finančných trhoch. Cieľom je popísať dôležité príčiny a katalyzátory nedávnej globálnej krízy. Práca poukazuje v prvom rade na nedostatky v regulácii a rizikových transakciách, v rozhodnutiach ľudí, ktorí dnes hľadajú liek pre nakazené inštitúcie. Značnú časť práce venujem aj analýze priebehu a katastrofálnych dopadov na trhy. Čitateľ by sa mal oboznámiť taktiež s aktuálne diskutovanými reformami v oblasti regulácie a dohľadu nad finančnými trhmi.