Euro na Slovensku prognózy verzus skutočnosť - Ševčíková, Katarína (2010)
Slovensko sa od 01. 01. 2009 stalo 16. členom eurozóny. S prijatím eura sa spájali rôzne prognózy. Práca popisuje, či sa prognózovaný vývoj u zvolených makroekonomických ukazovateľov naplnil. V úvodných kapitolách sa nachádza teória o Hospodárskej menovej únii, konvergenčných kritériách a vstupe Slovenska do eurozóny. Štvrtá kapitola je venovaná prognózovanému vývoju po prijatí eura. V ďalšej kapitole je rozobratý stav v roku 2009 a záver práce porovnáva naplnenie prognózovaného vývoja so skutočnou situáciou.