Euro na Slovensku prognózy verzus skutočnosť - Ševčíková, Katarína; Němcová, Ingeborg, 1957-; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Slovensko sa od 01. 01. 2009 stalo 16. členom eurozóny. S prijatím eura sa spájali rôzne prognózy. Práca popisuje, či sa prognózovaný vývoj u zvolených makroekonomických ukazovateľov naplnil. V úvodných kapitolách sa nachádza teória o Hospodárskej menovej únii, konvergenčných kritériách a vstupe Slovenska do eurozóny. Štvrtá kapitola je venovaná prognózovanému vývoju po prijatí eura. V ďalšej kapitole je rozobratý stav v roku 2009 a záver práce porovnáva naplnenie prognózovaného vývoja so skutočnou situáciou.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; euro; Slovensko; bakalářské práce; euro; Slovakia; bachelor's theses