Využívání Evropského sociálního fondu v České republice - Kocábková, Monika; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Trunečková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o využívání Evropského sociálního fondu v České republice prostřednictvím Iniciativy Společenství EQUAL, která byla realizována v programovém období 2000-2006 a je charakterizována jako podpora ve vývoji a prosazování nových inovativních nástrojů, bojujících s nerovnostmi na trhu práce. Bakalářská práce je rozdělena do tří částí, z čehož první a druhá část je teoretická a třetí praktická. První část bakalářské práce se zaměřuje na popis Evropského sociálního fondu, Iniciativ Společenství v programovém období 1994 - 1999 a 2000 - 2006 a Iniciativě Společenství EQUAL. Druhá část bakalářské práce charakterizuje základní principy Iniciativy Společenství EQUAL, které jsou pro všechny realizující projekty v této Iniciativě závazné. V této části bakalářské práce je i kapitola, jenž se věnuje evaluacím základních principů této Iniciativy. Praktická část se zabývá nejprve dotazníkovým šetřením, kde respondenti jsou samy organizace, které realizovaly projekt v rámci Iniciativy Společenství EQUAL. Dotazníkové šetření je zaměřeno převážně na plnění hlavních principů v projektech Iniciativy Společenství EQUAL a na návaznost organizací na tuto Iniciativu v programovém období 2007-2013. Dále v praktické části je představeno pět projektů, které kvalitně splnily hlavní principy Iniciativy Společenství EQUAL. Tyto projekty také využívají zmíněné principy v programovém období 2007-2013
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses