Systém osobnej verejnej prepravy v Prahe so zameraním na električkovú dopravu - Fraňo, Pavol (2010)
Bakalárska práca sa zaoberá pohľadom do systému verejnej osobnej prepravy v hlavnom meste Českej republiky, Prahe. V úvodnej časti vysvetľuje jednotlivé pojmy používané v tomto odvetví, základné delenie segmentu dopravy a používané prostriedky. V ďalšej časti sa pojednáva o procese integrovania verejnej dopravy a jej prínosmi. V poslednej časti sa sústreďuje na históriu MHD v Prahe, bližší pohľad na električkovú dopravu v Prahe a zmenami, ktorá sa vykonávali za storočnicu jej existencie a prehľad liniek v električkovej doprave v Prahe.