Internetová aukce a její právní aspekty - Ehrenbergerová, Lucia (2010)
Cílem této práce je vytvořit jednotný přehled na internetové aukce z několika různých pohledů, z nichž stěžejním samozřejmě bude ten právní. Bude zde nastíněna vazba elektronických aukcí na jiná právní odvětví, zejména pak na ochranu spotřebitele či problematiku padělaného zboží. Část práce bude věnována problematice aukcí s nákupem příhozů a jejich postavení v právní úpravě ČR. Bude také představena německá úprava elektronických aukcí a samozřejmě její komparace s úpravou českou. V závěru budou čtenáři přiblíženy některé zajímavosti ze světa aukcí.