Vícekriteriální hodnocení akciových titulů obchodovaných v systému SPAD na BCPP - Borovička, Adam; Kuncová, Martina, 1974-; Jiříček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Předmětem zájmu diplomové práce je vícekriteriální analýza akciových titulů na Burze cenných papírů Praha (BCPP) v rámci Systému pro podporu trhu akcií a dluhopisů (SPAD). První část teoretické pasáţe se zabývá představením burzovních trhů s důrazem na české prostředí. Následuje rozsáhlé pojednání o teorii rozhodování. V této kapitole se seznamujeme se základními pojmy a souvislostmi vícekriteriálního rozhodování. Nejobsáhlejší část tvoří teoretické zpracování metod vícekriteriálního hodnocení variant. Nedílnou součástí je praktická aplikace, kde dochází k analýze akciových titulů obchodovaných na praţské burze. Analýza stojí na aplikaci vhodných metodických přístupů, které jsou v práci blíţe teoreticky rozpracovány. Hlavním cílem diplomové práce je vydat investiční doporučení pro potenciálního investora, který se rozhodl uloţit své volné finanční prostředky do některého z nejlikvidnějších titulů na burze v Praze.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; akcie; diplomové práce; stocks; master's theses