Užití lineárního programování při řešení markovských rozhodovacích procesů - Dotlačilová, Petra; Kořenář, Václav, 1944-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat postupy a popis řešení úloh markovských rozhodovacích procesů s alternativami pomocí metod lineárního programování. Teoretická část popisuje markovské rozhodovací procesy. V praktické části je zkonstruován a popsán matematický model úlohy lineárního programování pro markovské rozhodovací procesy s alternativami. Dále je také popsán způsob výpočtu těchto úloh pomocí simplexové metody. Poslední bod praktické části analyzuje, jak je optimální řešení úlohy lineárního programování ovlivněno postoptimalizační změnami, které modifikují výnosové a pravděpodobnostní charakteristiky studovaného procesu.
Vedoucí práce: Václav Kořenář
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses