Srovnání Euronext Paris a TSX Group - Husková, Petra (2010)
Ve 20. století klesal význam lokálních burz a začal vzrůstat význam velkých mezinárodních burz, mezi které patří i Euronext Paris a TSX Group. Cílem této práce je srovnání obou burz v několika různých oblastech, a to především v oblasti historie, podmínek členství, obchodních systémů a obchodních příkazů, vybraných předmětů obchodování, a srovnání statistických údajů jako je tržní kapitalizace, počet obchodů s akciemi a dluhopisy a dalších významných ukazatelů trhu.