Srovnání Euronext Paris a TSX Group - Husková, Petra; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Ve 20. století klesal význam lokálních burz a začal vzrůstat význam velkých mezinárodních burz, mezi které patří i Euronext Paris a TSX Group. Cílem této práce je srovnání obou burz v několika různých oblastech, a to především v oblasti historie, podmínek členství, obchodních systémů a obchodních příkazů, vybraných předmětů obchodování, a srovnání statistických údajů jako je tržní kapitalizace, počet obchodů s akciemi a dluhopisy a dalších významných ukazatelů trhu.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses