Rozpočet EU jako výzva pro další integrační vývoj - Bognárová, Eliška; Bič, Josef; Formanová, Věra, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce popisuje rozpočet EU, jeho vývoj, příjmovou a výdajovou stranu, jeho typické znaky, hodnotí aktuální problémy a navrhuje další možný integrační vývoj. Snažila jsem se popsat formování rozpočtu v souvislostech s vývojem a změnami v EU. Práce detailně popisuje a hodnotí příjmovou stranu, v poslední kapitole jsou navrženy její možné budoucí úpravy a potenciální další zdroje příjmu. Výdaje jsou představeny jednak v rámci současné finanční perspektivy 2007-2013, jednak z pohledu aktuálního rozpočtu pro rok 2010. Poslední kapitola nabízí zhodnocení současného stavu rozpočtu, jeho možné změny na příjmové i výdajové straně. Dále se zde zaměřuji na problematiku eurozóny v kontextu řecké krize.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses