Elektronizace justice v České republice - Písečka, Jan; Doucek, Petr, 1960-; Fischer, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou elektronizace justice v České republice se zaměřením na civilní soudní řízení. Jsou zde rozebrána východiska elektronizace soudnictví, očekávané přínosy a překážky s elektronizací spojené. Prostor je věnován zejména předpokladům pro rozvoj e-justice v České republice, jimiž jsou, mimo jiné, reforma soudnictví, rozvoj informační společnosti nebo technická připravenost. Průběh elektronizace soudnictví pak vykresluje představení projektu eJustice. Významná část práce je věnována třem stěžejním institutům civilního soudního řízení, především pak jejich elektronické formě. Jedná se o elektronické podání, elektronický soudní spis a elektronické doručování. Snahou autora je popsat předpoklady pro zavedení těchto prvků, zjistit aktuální stav a popsat přednosti a nedostatky současného řešení. Cílem této práce a zároveň jejím přínosem je poskytnout přehled o stavu elektronizace justice v České republice a kriticky zhodnotit nejdůležitější součásti elektronické justice pro civilní soudní řízení.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses