Význam a rozmístění vědecko-technických parků v Evropě - Trybenekr, Jan (2010)
Bakalářská práce se zabývá současnou situací v oblasti vědecko-technických parků v Evropě. Úvodní kapitola poskytuje komplexní teoretický pohled na samotný koncept vědecko-technického parku. V navazující analytické kapitole autor nejprve posuzuje význam vědecko-technických parků v Evropě, zejména s ohledem na jejich podporu ze strany Evropské unie v souvislosti s neúspěšnou Lisabonskou agendou a její aktuální nástupnickou strategií Evropa 2020, a následně se zaměřuje na jejich současné rozmístění v rámci evropského kontinentu a očekávané vývojové trendy. Obsahem závěrečné praktické kapitoly je stručné představení a komparace vybraných evropských vědecko-technických parků.