Význam a rozmístění vědecko-technických parků v Evropě - Trybenekr, Jan; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá současnou situací v oblasti vědecko-technických parků v Evropě. Úvodní kapitola poskytuje komplexní teoretický pohled na samotný koncept vědecko-technického parku. V navazující analytické kapitole autor nejprve posuzuje význam vědecko-technických parků v Evropě, zejména s ohledem na jejich podporu ze strany Evropské unie v souvislosti s neúspěšnou Lisabonskou agendou a její aktuální nástupnickou strategií Evropa 2020, a následně se zaměřuje na jejich současné rozmístění v rámci evropského kontinentu a očekávané vývojové trendy. Obsahem závěrečné praktické kapitoly je stručné představení a komparace vybraných evropských vědecko-technických parků.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Evropa; inovace; bakalářské práce; Europe; innovations; bachelor's theses