SWIFT a jeho prínos pre platobný styk - Lipinská, Jana; Schlossberger, Otakar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalárska práca sa zaoberá celosvetovou spoločnosťou SWIFT, ale hlavne posielaním informácií a dát prostredníctvom swiftových správ, ktoré táto spoločnosť zabezpečuje a prevádzkuje. V práci sa čitateľ najprv dočíta o platobnom styku a rôznych platobných systémoch, pretože prenášané správy tvoria komplement platobných transakcií, ktoré sú práve základom tejto oblasti. Po vysvetlení rozdielu medzi prevodom dát a peňažných prostriedkov, je ďalej venovaná pozornosť prínosu SWIFTu pre oblasť platobného styku. Táto časť je doplnená tabuľkami a grafmi, ktoré pozitívny prínos len potvrdzujú.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses