Postavenie migrantov na nemeckom trhu práce - Bošanská, Radka; Steinmetzová, Dana; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalárska práca sa zaoberá postavením migrantov na nemeckom trhu práce. V prvej kapitole sú zadefinované základné pojmy súvisiace s migráciou. Jej zmyslom je načrtnúť aj súvislosť medzi historickými udalosťami a migráciou. Obsahom tejto kapitoly sú aj príčiny migrácie, tak ako aj jej následky na krajiny prijímajúce a vysielajúce pracovnú silu. Druhá kapitola je venovaná imigračnej politike Nemecka, popisuje, aké sú možnosti vstupu a pobytu na nemeckom území a aké pravidlá platia pre členské štáty Európskej únie. Súčasne je v tejto kapitole bližšia charakteristika migrantov, ich vekové, národnostné zloženie, účel či miesto pobytu. Cieľom tretej kapitoly je opísať postavenie migrantov na nemeckom trhu práce vzhľadom na mieru nezamestnanosti, výšku miezd a možnosti uplatnenia na pracovnom trhu v komparácii so situáciou vo Francúzsku. Ďalej sa táto kapitola zameriava i na integráciu a naturalizáciu cudzincov a tiež postavenie tzv. druhej generácie migrantov.
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses