Možnosti uplatnění japonského systému vedení a řízení v českých podnicích - Jaroš, Jakub (2010)
Japonská kultura se od té evropské velice liší. Pokud chce japonská firma založit pobočku na území České republiky, setká se s celou řadou komplikací. Významných předpokladem úspěchu podniku je komunikace. Ta je však podle českých manažerů označována za slabé místo japonské podnikové kultury aplikované v českých podmínkách. Tato práce dokládá, že je možné zachovat maximální efektivnosti provozu a konkurenční výhody plynoucí z aplikace japonského managementu i v českých podnicích.