Projektové financování developerského projektu - Dvořáková, Markéta (2010)
Teoretická část diplomové práce popisuje a vysvětluje proces projektového financování developerského projektu, vymezuje jeho hlavní znaky, charakterizuje subjekty procesu a základní podoby projektových úvěrů. Věnuje se studii proveditelnosti jako klíčovému podkladu při žádosti o projektový úvěr, popisuje úvěrovou dokumentaci, možná zajištění a záruky a definuje metody hodnocení projektů. Aplikační část je věnována konkrétnímu rezidenčnímu projektu, resp. poskytnutému projektovému úvěru a následnému zhodnocení projektu popsanými metodami a analýze parametrů úvěrové smlouvy.