Role obchodníků s cennými papírů na českém kapitálovém trhu - Danišová, Lucie; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zabývá působením obchodníků s cennými papíry na území České republiky. Chápe ji převážně jako zprostředkovatele, jehož prostřednictvím lze zhodnotit volné peněžní prostředky na finančním trhu. První část práce se věnuje základním principům fungování těchto subjektů. Druhá část charakterizuje jednotlivé služby, které obchodníci s cennými papíry nabízejí. Část třetí analyzuje působení pěti vybraných obchodníků s cennými papíry na českém kapitálovém trhu. Cílem této práce je charakterizovat tuto instituci, jež vystupuje na našem trhu, popsat jednotlivé služby, jež obchodníci s cennými papíry poskytují a zmapovat aktuální situaci.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses