Analýza vnitřního trhu služeb EU příležitosti pro Českou republiku - Lovecká, Hana (2010)
V první části bakalářské práce analyzuji stav liberalizace vnitřního trhu v ohledu na její vývoj v minulosti a současnosti včetně překážek, na které se při liberalizaci narazilo. V druhé části je znázorněna důležitost sektoru služeb především na mezinárodním obchodu služeb u konkrétní ekonomiky, a to na příkladu Velké Británie ve vztahu s jejími obchodními partnery včetně České republiky. Na závěr po zhodnocení existujících překážek jsou navrženy možnosti řešení, které soukromý i státní sektor nabízí.