Analýza vnitřního trhu služeb EU příležitosti pro Českou republiku - Lovecká, Hana; Hnát, Pavel, 1981-; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V první části bakalářské práce analyzuji stav liberalizace vnitřního trhu v ohledu na její vývoj v minulosti a současnosti včetně překážek, na které se při liberalizaci narazilo. V druhé části je znázorněna důležitost sektoru služeb především na mezinárodním obchodu služeb u konkrétní ekonomiky, a to na příkladu Velké Británie ve vztahu s jejími obchodními partnery včetně České republiky. Na závěr po zhodnocení existujících překážek jsou navrženy možnosti řešení, které soukromý i státní sektor nabízí.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Velká Británie; služby; vnitřní trh; bakalářské práce; Great Britain; service industries; single market; bachelor's theses